Van Veen podologie

Algemene Podologie

Preventie en de behandeling van uw klachten

Wat kan ik als podoloog voor u betekenen?

Verhelpen en voorkomen van voet-, knie- of heupklachten

Podo = voet,
Logie = Leer van ..

Meer dan alleen steunzolen

Wanneer u voet-, knie- of heupklachten heeft in het dagelijks leven. Wanneer u pijn of stijfheid ervaart vlak na het opstaan. Bij bijvoorbeeld traplopen of bukken, dan kan ik als podoloog iets voor u betekenen.

De podologie biedt ook meer behandelmethoden dan steunzolen. U kunt worden doorverwezen door een huisarts, fysiotherapeut of Mensendiecktherapeut. Maar u mag ook zelf een afspraak maken. Sinds 2008 kunt ook zonder een verwijzing naar een podoloog.

Verschillende behandelmethoden

Werkwijze podoloog

Eerst wordt bij u een zogenaamde anamnese afgenomen. Ik bespreek dan met u een aantal praktische zaken als persoonsgegevens, relevante medische historie, eerdere klachten en de aanleiding om een podoloog te bezoeken.

Inspectie van uw voetstand en houding

Dan volgt een visuele inspectie van uw voetstand en houding alsmede een drukmeting op een voetspiegel. Daarna een functieonderzoek waarin ik de relevante functies van voet en/of knieën (en indien noodzakelijk, de heup) onderzoek. Dan volgt een ganganalyse waarin ik uw looppatroon beoordeel.

Als laatste verricht ik een aantal metingen zoals bijvoorbeeld de hielstand en maak ik een scan van uw voeten of een afdruk op papier. Deze scan of afdruk kan ik later gebruiken als het nodig is een therapiezool te vervaardigen.

Advies en/of doorverwijzingen

Ook kan het zijn dat ik u een schoenadvies geef of enkele nuttige oefeningen die klachten kunnen verminderen.

Ook is het mogelijk dat ik u doorverwijs naar een oefentherapeut, een medisch pedicure of naar uw huisarts.

Laat kwaliteit zien:

Elke 5 jaar wordt uw therapeut getoetst aan de huidige eisen en wetgeving. Uw therapeut is voor de periode van 1-1-2021 t/m 31-12-2026 weer gecertificeerd. Mocht u een en ander willen checken dan kunt u via www.kabiz.nl/raadplegenregister/ de gegevens opzoeken.

Verhelpen van voet-, knie- of heupklachten
Verhelpen van voet-, knie- of heupklachten

Echografie

Ik ben Advanced  Practicer in de echografie voor voet en enkel. Dit betekent dat het kan zijn dat ik voor bepaalde aandoeningen (pathologie) uw voet onderzoek met een echoapparaat. Door middel van ultrasoon geluid kan ik in uw voet kijken en zien of- en in welke fase een bepaalde aandoening is.


De combinatie van echografie en podologie maakt onze praktijk uniek in de regio.

Flex-chair

Naast de echografie heb ik ook nog de beschikking over de Flex-Chair. Hiermee zijn metingen te maken in de zittende houding. Geschikt voor rugklachten bij een zittende functie.

Ook in de hippische sport is dit een mooi meetinstrument om scheefstanden op te sporen te corrigeren.

Vergoeding podologie

Podologie wordt vergoed door veel aanvullende verzekeringen.

U kunt hier de vergoedingen van uw zorgverzekeraar controleren.

Adres

Bijlestaal 52 1721PW, Broek op Langedijk

Telefoonnummer