Van Veen Podologie

Onderzoek

Herkennen en behandelen van uw klachten

Het onderzoek door de registerpodoloog

Intakegesprek

Om als podoloog de aard en oorzaak van uw klachten te achterhalen voer ik eerst een intakegesprek. Hierdoor kan ik bepalen waar de schoen wringt en of er sprake is van een herhaling van pijn die de patiënt in het verleden al heeft ervaren. De voorgeschiedenis komt uitgebreid aan bod om zo andere oorzaken uit te sluiten.

Loopanalyse

Na het intakegesprek onderwerp ik de patiënt aan een intensief onderzoek. Er wordt begonnen met een loopanalyse. Er wordt bekeken hoe de patiënt zich voortbeweegt en hoe de houding van het hele lichaam is. Hieruit kan afgeleid worden of de klachten ontstaan uit een onjuist looppatroon en/of niet het juiste schoeisel.

Functieonderzoek

Vervolgens vindt er een functieonderzoek plaats om zo de beweeglijkheid van alle gewrichten te bepalen. Hieruit kunnen duidelijke conclusies getrokken worden over de lichamelijke gesteldheid van de patiënt.

Voetonderzoek

Een voetonderzoek maakt ook deel uit van het onderzoek. Een duidelijk beeld van het looppatroon en de stand van de voeten kan gevormd worden door het bestuderen van slijtpatronen op de zolen van de schoenen om zo te bepalen of hier de oorzaak van de klachten ligt.

Aanvullende therapieën

Samenwerking met anderen in de gezondheidszorg en gerichte bijscholing

Als van goed herstel geen sprake is dan dienen de steunzolen mogelijk bijgesteld te worden. Ook kan een andere partij als een huisarts of fysiotherapeut ingeschakeld worden om te zoeken naar aanvullende therapieën. Hiervoor werk ik nauw samen met anderen in de gezondheidszorg.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op mijn vakgebied volg ik regelmatig bijscholingen om u optimaal van dienst. Podologie vraagt een gedegen vakkennis van de podoloog.

Samenwerking in de gezondheidszorg
Van Veen Podologie, onze praktijk
Van Veen Podologie, onze praktijk

Een verwijzing van een arts of fysiotherapeut is niet vereist

Laagdrempelige praktijk podologie

Voor een bezoek aan een registerpodoloog is in principe geen verwijzing van een arts of fysiotherapeut vereist. Dit maakt mijn praktijk laagdrempelig. Het is wel raadzaam om te informeren bij uw zorgverzekeraar of de kosten worden vergoed zonder verwijzing. Dit om te voorkomen dat de volledige kosten voor uw rekening komen. Uiteraard speel ik hierin graag een adviserende rol.

U kunt hier de vergoedingen van uw zorgverzekeraar controleren.

Contact mij

Wilt u dus bevrijdt worden van die vervelende pijnklachten?

Neemt u dan vandaag nog contact op voor nadere informatie en/of een intakegesprek.

Adres

Bijlestaal 52 1721PW, Broek op Langedijk

Telefoonnummer