Van Veen Podologie

Hippische topsport

Preventie en de behandeling van uw klachten

Zonder klachten je sport kunnen uitoefenen?

Hippisch top sport podoloog, Jasja van Veen

Net die ene seconde sneller zijn.. net even mooier recht op je paard zitten..of nog belangrijker.. zonder klachten je sport kunnen uitoefenen. Wie wil dat nou niet?

Als Hippisch topsport podoloog ben ik gespecialiseerd in het herstellen van de balans en het recht richten van het menselijk lichaam met behulp van een therapiezooltje in de rijschoen of rijlaars.

Reductie van klachten bij zowel ruiter als paard

Het zorgen voor een betere balans en daardoor een harmonieus beeld.

Als ruiter zijn we veelal bezig in het recht richten van ons paard. Paarden en ruiters hebben beide een voorkeurskant. Een kant waarmee je handiger bent. Sneller of sterker. Ook paarden hebben dat. Aan de hand van klachten en onderzoek brengen we de problemen in kaart.

Gebruik van de flex-chair

Met behulp van de flex-chair kan inzichtelijk gemaakt worden waar de voorkeurs positie van de ruiter ligt. Zo wordt duidelijk waar de ruiter bewust of onbewust net even sterker is.

Door het lichaam in evenwicht te brengen blijft de ruiter rechter en meer in balans op zijn/haar paard zitten. Dit heeft als gevolg een betere balans en daardoor een harmonieus beeld. Reductie van klachten bij zowel ruiter als paard is het gevolg hiervan.

Verhelpen van klachten bij zowel ruiter als paard
Verhelpen van klachten bij zowel ruiter als paard

Wat kan ik voor u betekenen?

Te behandelen klachten

Verhelpen van klachten bij zowel ruiter als paard
Verhelpen van klachten bij zowel ruiter als paard
Verhelpen van klachten bij zowel ruiter als paard
Verhelpen van klachten bij zowel ruiter als paard

De theorie

Het systeem van de hippische topsport podologie baseert zich op het myofasciale systeem wat het transport in het lichaam verzorgd.

Door in de keten van het lichaam de balans terug te brengen met behulp van een therapie zooltje in de schoen of rijlaars, kan het lichaam zich weer settelen in een positie die zo min mogelijk stress oplevert.

Het gebruik

De therapie zolen zijn eenvoudig in gebruik. Ze zijn in de meeste rijschoenen , bv jodphurs met een uitneembaar voetbed , en rijlaarzen met een uitneembaar voetbed toe te passen. U vervangt het originele voetbed voor de custum made therapie zool.

Veelal is het wenselijk om er zoveel mogelijk gebruik van te maken waardoor de keus om voor de dagelijkse schoen een apart voetbed erbij te nemen. Al naar gelang van de wensen van de client.

In de meeste gevallen gaat de therapiezool ruim een jaar mee.

Vergoeding podologie

Podologie wordt vergoed door veel aanvullende verzekeringen.

U kunt Bekijk de vergoedingen de vergoedingen van uw zorgverzekeraar controleren.

Adres

Bijlestaal 52 1721PW, Broek op Langedijk

Telefoonnummer